مراحل رنگ زدن خودرو
1. آماده سازی اولیه
2. اعمال پوشش رنگ توسط بازوهای روباتیک یا انسان
مرحله آماده سازی شامل دوقسمت کلی عملیات فسفاته نمودن وعملیات انجام آستر میباشد .
عملیات فسفات،یک فرایند کاملاً اتوماتیک غوطه وری می باشد؛دراین عملیات،حاملهای بدنه همراه بابدنه های روی آنهابه داخل یک محلول شیمیایی فروبرده می شوند تا برای نقاشی آماده شوند.
بدنه خودروها به وسیله حرکت دادن حامل ها،کاملاً ازدرون محلول عبور میکنند. بعد از مرحله فسفات، مرحله آستر قرار دارد که به وسیله کانویری از مرحله فسفات جدا می شود. در این مرحله نیز بدنه غوطه ور می شود، ولی با این تفاوت که برای افزایش میزان پوشش، از فرایند الکترواستاتیک استفاده میشود. مخزن آستر در خطوط تولید کاملاً اتوماتیک میباشد.
بعد از مرحله آستر، کوره خشک کن قرار دارد که به ازای هر بدنه خودرو که در داخل آن قرار میگیرد و خشک می شود، نیاز به زمان دارد.
دیگر عملیات سالن رنگ :
سیلر کاری به دلیل اینکه بدنه ازقطعات منفصل تشکیل شده وممکن است در بدنه سازی خوب بر روی هم جفت نشده باشند عملیات سیلرکاری بر روی آنها انجام میشود. بعد از عملیات سیلرکاری سوراخ ها ی کف بدنه توسط کورکن های لاستیکی وچسب کاغذی پوشانده شده و بدنه آماده پاشش pvc می شود.
پاشش مادهPVCدر زیر بدنه خودرو
این ماده جهت محافظت از زنگ زدگی ومقاومت بیشترکف بدنه است که پس از این مرحله بدنه از کوره گذشته تا pvc پاشیده شده کاملا خشک و بدنه برای مرحله بعد که پاشش آستر است آماده شود.
پاششیدن رنگ آستر
قبل از پاشش رنگ آستر توسط دستگاههای پاشش(ربات) رنگ هر بدنه به کامپیوتر داده شده تا بدنه رنگ خاص خود را در قسمت آستر بگیرد. بعد از پاک شدن گرد و غبار از روی بدنه توسط باد و تمیز کردن بدنه بادستمال مخصوص پاشش آسترتوسط اسپری های دستی به نقاطی که امکان پاشش آنها به وسیله دستگاه نیست(نقاطی نظیر زیر در موتور زیر در صندوق و لای درها) انجام می شود .
کوره پخت
جهت پخت رنگ آستر بدنه ها وارد کوره تقریبا طولانی میشوند.
قسمت پولیش کاری و رفع ایرادات رنگ آستر
پس از پاشش رنگ آستر و قبل از رنگ رویه کارهایی از جمله صافکاری های کوچک زدن دستمال چسبی و سمباده زنی و… انجام میگیرد.
درمرحله بعد بدنه وارد یکی از دو خط رنگ سالید یا متالیک میشود. فرآینداعمال پوشش نیز شامل دومرحله کلی اعمال پوشش اولیه یا bace coat اعمال پوشش شفاف یا clear coat می باشد .
شرکت تولیدی رنگ افروز بر اساس چهار استاندارد اجباری برای واحد تولید انواع رنگ های صنعتی و پوشش های اپوکسی ،آلکیدی، رابر ،اکریلیک،سیلیکون،وینیلی،پلی اورتان،کوره ای و ورنی، تینرهای مربوط به رنگ های ترافیکی و ساختمانی خط مش کیفیت خود را به شرح زیر اعلام می کند:
- درک صحیح نیاز و انتظارات مشتریان و جلب رضایت آنها
- طراحی و ارائه محصول جدید مطابق با نیاز مشتریان
- افزایش بهروری تولید و کاهش مرجوعی
- ارتقائ آموزش و مهارت نیروی انسانی
- بهبود مستمر فعالیت ها و مهارت نیروی انسانی وکیفیت محصولات