تینر روغنی | Oil thinner

تینر روغنی | رنگ افروز فرنام

تینر روغنی : 

تینر روغنی یکی از اصلی ترین مواد در صنعت رنگ میباشد که جهت رقیق نمودن انواع رنگها، جلاهای روغنی و رنگهای اتومبیلی برپایه رزین آلکید، رنگ های روغنی ساختمان و همچنین برای پاک کردن استفاده میشود.

ویژگی های تینر روغنی :

  • رقیق شدن رنگ
  • سریع خشک شدن
  • کم بو بودن
  • حفظ کیفیت رنگ
  • سهولت در حرکت قلمو و غلطک

ویژگی های تینر روغنی | رنگ افروز فرنام

تینر روغنی در دسته بندی مواد شیمیایی از نظر ویژگی های ظاهری ، با گروهی از مواد بر می خوریم که در اثر اعمال نیروی برشی روی آن ها هیچگونه مقاومتی از خود نشان نداده ، به شکل ظرف و قالبی که در آن قرار دارند در آمده و به اصطلاح جاری می شوند .

اگرچه بنا به این تعاریف فکر بسیاری از شما به سمت مایعات رفته و متوجه آن ها شده است ، اما به طور کلی می توان گفت که اکثر قریب به اتفاق گازها و برخی جامدات با حالت خمیری و نیمه مایع (مانند قیر آسفالت) نیز چنین ویژگی هایی را دارند که به همه آن ها «سیالات» گفته می شود .

در همین رابطه در موارد زیادی لازم است تا این ماده سیال با گرانروی بالا (غلظت زیاد و سرعت شارش کم) اندکی رقیق شده و با ویسکوزیته کمتری مورد استفاده قرار گیرد .

از آنجایی که معمولاً با کمک آب مایعات مختلفی را رقیق می کنیم (و این کار حتی به صورت ضرب المثل های عامیانه نیز درآمده است) ، اما به دلیل اینکه بسیاری از مواد شیمیایی در آب حل نشده و عکس العملی نیز در برابر آن از خود نشان نداده و تغییری نمی کنند ، در نتیجه باید به دنبال ماده دیگری بدین منظور بگردیم .

تینرهای روغنی به عنوان موضوع این یادداشت ، در حقیقت همان مایعات شیمیایی حلالی هستند که مناسب الوان پایه روغنی یا دیگر مواد همخوان با این محصولات بوده و با ایجاد تغییراتی در ساختار این مواد (افزایش فاصله بین مولکولی رنگدانه ها) ، باعث آبکی تر یا در مواردی پاک شدنشان می شوند .

استفاده از تینرها چه سودی دارد ؟

اگرچه در توضیحات فوق اشاره ای به کاربردهای تینر روغنی شد اما به طور کلی می توان افزایش قدرت تبخیر خیسی یا خشک شدن رنگ ها ، حل کردن این مواد در خود به منظور رقیق یا پاک کردنشان ، خاصیت برس خوری ، قابلیت اسپری شدن یا افشاندنشان ، حفظ براقیت آن ها پس از اعمال یا جلوگیری از خشک شدنشان در قوطی های باز را از مهمترین کاربردهای این هیدروکربن سبک و هیدروکربن سنگین دانست .

چنانچه بخواهیم به صورت مصداقی تر به مزایای استفاده از این محصول نگاه کنیم ، به طور مثال فرض کنید که قصد رنگ آمیزی یک مکان با کمک مقدار مشخص و محدودی رنگ را داریم .

در همین رابطه بدیهیست که اعمال رنگ سفتی که به سختی روی دیوار کشیده می شود انرژی بسیاری از نقاش گرفته ، رد حرکت قلمو روی دیوار مشخص است ، رنگ ما جای پوشش یکدست سطح در قسمت هایی انباشته می شود ، این سطح با بوی زننده خود مدت زمان بیشتری برای خشک شدن طلبیده و نهایتاً پیش از اتمام رنگ آمیزی همه سطوح مورد نظرمان تمام می شود .

بنا به همه این دلایل لازم است تا ما با ماده ای حلال غلظت آن را کم کنیم که تا همه مشکلات ناشی از گرانروی بالای این محصول کم شود ، ماده ای که در این مورد تینر روغنی نام دارد .

نکته : در رنگ های پایه آب ، افزودن این مایع عامل کاهش غلظت ماده می شود .

نکات ایمنی در نگهداری و مصرف تینر روغنی : 

• یکی از مهمترین ویژگی های تینرها پایین بودن نقطه اشتعال یا Flash Point آنهاست ، بدین معنا که در در دمای 40 درجه سانتیگراد بواسطه قرارگیری در مجاورت چنین حرارتی آتش می گیرند . با توجه به این مطلب عدم نگهداری از این ماده در فضایی خشک ، تاریک و خنک می تواند تبعات سنگینی را به بار آورد .

• استفاده از تینرها در فضای بسته یا اماکنی بدون تهویه مناسب می تواند به سیستم تنفسی مصرف کنندگان این محصول آسیب بزند .در همین رابطه چنانچه امکان آن وجود داشته باشد باید جریان هوا را با تهویه مکانیکی در محیط به گردش انداخت ، در غیر این صورت حتماً از ماسک ، دستکش و عینک استفاده کرد .

• در صورتی که در کارگاهی به صورت همیشگی از تینر استفاده می شود ، وجود کپسول های آتش نشانی ضروریست .
• به دلیل حساسیت بالای این ماده به گرما یا آتش آن را درون چاه ، جوی آب ، سطح زمین و … نریزید .

رنگ افروز فرنام بهترین تولید کننده رنگ در ایران ، تولید کننده و اجرا کننده  تینر روغنی ، رنگ ترافیکی ، جدولی ، رنگ اپوکسی کف ،با بالاترین کیفیت در ایران میباشد.

رنگ افروز فرنام = بهترین تولید کننده رنگ

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x