انواع رنگ سیلیکونی و ویژگی های آن

رنگ سیلیکون | الوان رنگ افروز فرنام

رنگ‌های سیلیکونی بر پایه رزین سیلیکون بوده و مشتقات آن از پرمصرف ترین رنگ‌ها با خواص منحصر به فرد است. این ویژگی‌ها به دلیل وجود عنصر سیلیسیم(Si) می باشد. همچنین هنگامی که این ماده با سایر عناصر پیوند می‌دهد. می تواند خواص متفاوتی ایجاد نماید. از این نوع رنگ و مشتقات آن به عنوان رنگ های مقاوم به حرارت، رنگ آمیزی تجهیزات صنعتی ،رنگ ضدخزه ، رنگ نمای ساختمان ها و سطوح اماکن و… استفاده می گردد.

رنگ سیلیکونی نسوز | الوان رنگ افروز فرنام

مشاهده محصولات: خرید رنگ اپوکسی

 

انواع رنگ سیلیکونی با ویژگی های متفاوت

رنگ سیلیکونی مقاوم در برابر حرارت بالا

 از پرکاربردترین رنگ ها در صنعت و تجهیزات صنعتی، رنگ سیلیکونی مقاوم به حرارت است. این رنگ با توجه به میزان خلوص رزین سیلیکون به کار رفته است. همچنین پیگمنت کمکی مانند آلومینیوم یا روی در دماهای مختلف حرارتی تا 250 ،400 و 600 درجه سانتی گراد تقسیم بندی می شوند. به هر میزان رزین سیلیکونی خالص تر باشد، مقاومت حرارتی آن افزایش خواهد یافت.

کاربرد رنگ سیلیکونی مقاوم به حرارت

  • محفاظت از سازه‌ها و تجهیزات فلزی در مجاورت حرارت بالا قرار دارند
  • محفاظت از ساختار بدنه کوره، دودکش، مبدل حرارتی، بویلر، اگزوز و …
  • پوشش مناسب برای لوله‌های در مجاورت حرارت.

این رنگها معمولا نقره‌ای هستند. برای جلوگیری از خوردگی و مقاومت در برابر حرارات از پرایمرهای زینک اتیل سیلیکات به عنوان آستری برای آن استفاده می شود.

رنگ ضدخزه سیلیکونی

یکی از کاربردهای رزین سیلیکونی در تولید رنگ‌های ضدخزه سیلیکونی می‌باشد. این رنگ ها از محصولات  جدید رنگ‌های ضدخزه به شمار می آید. برای رنگ آمیزی سطوح زیر خط آبخور شناورها در آب دریا بکار می رود. به دلیل خاصیت آبگریزی و همچنین زبری سطح(در مقیاس نانو). این رنگ بر روی سطوح، خزه‌ها و جلبک ها ی دریایی نمی توانند به بدنه شناور بچسبد. همچنین نمی تواند باعث خوردگی و ایجاد هزینه سربار برای شناورها گردند.

برای مطالعه بیشتر درباره رنگ های دریایی ضدخزه کلیک کنید.

 

استفاده در نمای ساختمان:

 یکی از قسمت های مهم در زیبا جلوه دادن ساختمان نمای آن می باشد. گاه به دلیل زیرآیند های آجری و سیمانی و همچنین آلودگی های محیطی و تابش نور ساختمان ها دچار رنگ پریدگی و تغییر در زیبایی می شوند. این رنگ به دلیل خاصیت آبگریزی و چرک پذیری کمتر و همچنین قابلیت تنفس، از شوره زدگی و جذب آلودگی ها و گرد و غبار جلوگیری کرده و زیبایی ساختمان ها را حفظ می نماید.

رنگ های ساختمانی | رنگ افروز فرنام

 مهم ترین ویژگی های رنگ سیلیکونی:

 قدرت پوشش عالی ، قابلیت تنفس ،مقاومت در برابر اشعه خورشيد،، سرعت خشک شدن بالا، سهولت اجراء و قابليت رقیق شدن با آب، نداشتن بوي نامطبوع و نور ماوراء بنفش و سازگاري با محیط زیست از ویژگی های مثبت این رنگ می‌باشد.

مزایای رنگ های سیلیکونی

 

برخلاف کوپلیمرهای اکریلیک، رزین های سیلیکونی غیرترموپلاستیک هستند (در صورت افزایش دما نرم نمی شوند) و از نظر الکتریکی خنثی هستند. همچنین این رنگ ها همراه با خواص آب گریز بالاست، به معنی این است که سطح رنگ شده با رنگ های سیلیکونی عملاً آلوده نمی شود.

مهمترین تفاوت و مزیت رنگ های سیلیکونی با رنگ های اکریلیک مقاومت آنها در برابر مواد قلیایی است. اگر می توان رنگ های اکریلیک را زودتر از 30 روز روی لایه های قلیایی اعمال کرد، پس از 48 ساعت می توان رنگ های سیلیکونی را اعمال کرد.

رنگ های سیلیکونی را می توان تقریباً بر روی انواع زیرلایه های معدنی استفاده کرد. آنها با هر دو رنگ لاتکس معدنی و اکریلیک سازگاری بالایی دارند. این رنگ ها حتی می توانند برای زیرلایه های خاصی مانند پوشش های سیلیکات استفاده شوند.

رنگ های سیلیکونی بیشترین خاصیت ارتجاعی را دارند. رنگ‌های «تعمیری» ویژه مبتنی بر سیلیکون می‌توانند ترک‌هایی را در پایه تا عرض ۲ میلی‌متر بپوشانند.

رنگ های سیلیکونی مانند رنگ های سیلیکات از رشد میکروارگانیسم ها پشتیبانی نمی کنند. بنابراین نیازی به استفاده از مواد افزودنی خاص قارچ کش ضد خزه ندارند. در عین حال، کار با رنگ های سیلیکونی عملاً به هیچ احتیاطی نیاز ندارد – بر خلاف رنگ های سیلیکات، آنها تهاجمی نیستند و عملاً هیچ بویی ندارند.

 

باید در نظر داشت که رزین های سیلیکونی به خوبی با کوپلیمرهای اکریلیک مخلوط می شوند. افزودن رزین‌های سیلیکونی در شرایط تولید به ترکیب رنگ‌های اکریلیک برای بهبود خواص آن‌ها، «اصول‌کردن» یا اصلاح آن‌ها به این روش استفاده می‌شود.

مزایای رنگ سیلیکونی| رنگ افروز فرنام

 

خواص رنگ های سیلیکونی

  • مقاومت بالا در برابر آب.
  • قابلیت انتقال بخار آب
  • مقاومت بالا در برابر اشعه ماوراء بنفش.
  • افزایش مقاومت در برابر میکروارگانیسم ها و کپک ها.
  • هنگام خشک شدن کشش ایجاد نمی کند.
  • اثر خود تمیز کنندگی
  • مقاوم در برابر سایش و هوا.
  • درجه سفیدی بالا.
  • سطح براق – مات.
  • رنگ آمیزی در هر سایه ای از رنگ.

ساختار شیمیایی رزین های سیلیکونی

از نظر خواص شیمیایی، رزین های سیلیکونی را می توان بین مواد مصنوعی خالص معدنی و آلی قرار داد.

ساختار آنها بسیار شبیه به ذرات کوارتز است. فقط رادیکال های آلی به آنها متصل می شوند که آب گریزی بالایی را ارائه می دهند. از نظر تئوری، رزین های سیلیکونی را می توان مستقیماً از کوارتز به دست آورد، اما در عمل این سنتز از سیلیکون خالص ساخته می شود.

گروه های آلی نوعی برس مولکولی را در مولکول های سیلیکونی تشکیل می دهند که اجازه نمی دهد آب از پوشش عبور کند و از خیس شدن پایه محافظت می کند.

علاوه بر این، کل فضای ریز متخلخل بین ذرات رنگ سیلیکونی به طور موثر آبگریز می شود.

برای مشاوره خرید و استعلام قیمت انواع رنگ با کارشناسان فروش ما تماس حاصل نمایید. 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهران

من برای اتاقم رنگ سیلیکونی استفاده کردم خیلی خوب بود ممنون

مهدی

سپاس از راهنمایی

4
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x