خرید قیر اصلاح شده ایران Greenway bitumen

خرید قیر اصلاح شده با کیفیت بالا و  اجرای اسفالت سازیGREEN WAY

قیر چیست و چگونه ماده ای است؟

 قیر ماده‌ای چسبنده، سیاه ‌رنگ و غنی از هیدروکربن است که به صورت جامد یا نیمه‌ جامد در طبیعت یافت می‌شود. انواع قیر در صنایعی مانند راه‌سازی و ساختمان‌سازی و… به کار گرفته می‌شوند.

ساختار قیرهای نرمال چگونه است؟

قیر دارای ساختمان شیمیایی نسبتا پیچیده‌ای و حاوی طیف وسیعی از هیدروکربن‌های اشباع و غیر اشباع  حلقوی و غیر حلقوی ، قطبی و غیر قطبی با جرم ملکولی متفاوت است .ساختار اتمی قیر که به روش تجزیه شعله وسایر روش‌های بدست آمده حاکی از آن است که نود درصد قیر را اتم‌های کربن و هیدروژن تشکیل داده است الباقی ، نیتروژن ، اکسیژن و گوگرد به نسبت‌های مختلف می‌باشد.

  • ساختار کلی قیر

 

قیر
نا محلول
محلول
مالتین
آسفالتین
رزین ها
آروماتیک ها
اشباع ها

دانش تولید قیرهای اصلاح شده PMB  و  CRMB

طی پنجاه سال اخیر در دنیا به منظور غلبه بر مشکلات قیرهای نرمال که به تنهایی از خواص فیزیکی و  رئولوژیکی و چسبندگی محدودی برخوردارند از مواد اصلاح کننده استفاده می‌شود قیرهای نفتی ایران نیز از این قاعده مستثنا نبوده و در مناطقی که دامنه تغییرات حرارتی شدید بار ترافیکی سنگین یا بارندگی فراوان باشد به تنهایی قادر به رفع مشکلات مربوط به شرایط مذکور نبوده و نواقص عمده‌ای را دارا می‌باشد:

 به دلیل ترکیبات خاص شیمیایی نفت ایران ( بالا بودن درصد پارافین و موم )

قیر ایران در حالت چسبدنگی به مصالح سنگی طی آزمایشات انجام شده ثابت شده،  با اضافه کردن مواد اصلاح کننده ( مودیفایرها ) به قیر درصد چسبندگی آن را تا (4 الی 5 برابر) افزایش می‌دهد.

–  ویسکوزیته قیرهای ایران در دماهای (135-۹۹-60) درجه سانتیگراد پایین‌تر از وضعیت مطلوب است. افزایش مودیفایرها به افزایش ویسکوزیته قیر کمک قابل توجهی می‌کند؛ با بهبود خاصیت ویسکوزیته که شاخص بسیار مهمی در امر راه‌سازی است عمر آسفالت افزایش می‌یابد.

 قیر نرمال به شدت درمقابل عوامل فرسایشی نظیر اکسیژن ، حرارت و نور خورشید حساس بوده و پیر می‌شود و خواص اولیه خود را از دست می‌دهد. اضافه کردن مودیفایرها می‌تواند بر مشکلات ذکر شده فائق آید .

پلیمرها به دلیل اختلاف دانسیته با قیر و ساختار خاصیت‌شان با قیر سازگار نبوده و به مرور زمان تمایل به جدا شدن از مخلوط دارند و  عمل آوری (curing)  قیرهای پلیمری دانشی است که صرفا در اختیار شرکت های انگشت شماری می‌باشد در این فرایند یا پروسه اصلاح کننده‌های خاص، علاوه برفرایند ساخت قیرهای اصلاح شده موضوع دیگر دانش طراحی و انتخاب مواد است .

 یکی از شاخص‌ترین ضعف‌های قیر نرمال خواص برگشت‌پذیری (Elastic Recovery) می‌باشد. حضور بارهای دینامیکی در جاده‌ها موجب افزایش خستگی و تغییر شکل در آسفالت می‌شود. افزایش مواد اصلاح کننده به دلیل خاصیت برگشت‌پذیری و فرمولاسیون را بهبود می‌بخشد، بنابراین لازم است در خواص قیر تغییراتی ایجاد شود. از طرفی ضعف پوشش راه‌های درون و برون شهری صرف نظر از دیدگاه زیبایی شناختی از لحاظ اقتصادی نیز به دلیل تحمیل هزینه‌های سرسام آور در جهت تعمیر و نگهداری آن‌ها به مرور زمان تبدیل به یک معضل بزرگ ملی گردیده و اکنون نیز با توجه به مشکلات ذاتی قیر تولیدی پالایشگاه‌های کشور لازم است که به فرهنگ استفاده از قیرهای اصلاح شده ارجعیت خاصی داده شود.

امروزه وضعیت قیر در جهان شاهد وحدت بسیار وسیع سه عامل اصلی تکنولوژی، سرمایه و نیروی انسانی متخصص برای تولید هرچه اقتصادی‌تر می‌باشد. در این راستا اگر آینده‌ی صنعت قیر در کشور ما تجمیع بیشتر این عوامل نباشد، قدرت رقابت در بازارهای جهانی را نخواهیم داشت و همچنین شرایط اسفناک جاده‌های داخلی بر همان کمال سابق خواهد بود.

امروز پروژه‌ راه سبز  پس از ۱۶ سال پژوهش و تحقیق و سرمایه گذاری بخش خصوصی موفق به کسب دانش و تکنولوژی در اندازه ایده‌آل در سطح جهان شده. ما امروزه توان تولید قیرهای اصلاح شده با استفاده از لاستیک‌های فرسوده کشور را داریم و با تمام استانداردهای جهان قیرهای اصلاح شده مطابقت داشته و همچنین ارزش افزوده حاصل از آن حداقل بیش از  ۱۲  برابر قیرهای سنتی نرمال می‌باشد .

ما صادر نمیکنیم,ما تولـید میـکنیم!

بارزترین ویژگی این محصول دانش‌بنیان دستیابی به علم، تکنولوژی روز دنیا و برخورداری از فرایند تولید کلیه ادتیو ها، استابلایزرها، دیسپرسیون ویژه می‌باشد.

این شرکت در راستای تحقق به این امر به صورت پایلوت حدودا ۷ کیلومتر راه مابین (اردکان و نائین) که یکی از پر ترددترین مراکز مواصلاتی و ترانزیتی کشور است انجام شده و گزارش کامل آن بصورت مکتوب ارائه می‌شود)

اجرای آسفالت پروژه راه سبز ، مضاف بر طول عمر حداقل پنج برابر نسبت به قیر نرمال با مزیت قابل توجه کاهش ضخامت قطر آسفالت حداقل ۲۵ درصد به معنای صرفه جویی میلیون‌ها تن آسفالت را به همراه خواهد داشت.

در مورد ارزش راه‌های کشور گفته شد 7 هزار همت که 115 میلیارد دلار می‌شود که بعید است با این بودجه به توان امروز چنین شبکه بزرگی را احداث کرد. با این حال مبلغ مورد نیاز برای نگهداری از این سرمایه عظیم که نقش کلیدی در اقتصاد کشور دارد سالانه حدود 5 میلیارد دلار برآورد شده که در عمل فقط نیم میلیارد دلار تخصیص داده می‌شود.این مقدار حتی برای پر کردن چاله‌های 20 هزار کیلومتر بزرگراه و 60 هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی و 120 هزار کیلومتر راه روستایی هم کافی نیست.

وجه تمایز قیر های نرمال، CRMB با (G.W) CRMB

همانگونه که توضیح داده شد قیر جزء اصلی آسفالت می‌باشد که درعمر آسفالت نقش بسزایی دارد و با افزایش کیفیت آن می‌توان به آسفالتی با طول عمر مطلوب دست یافت.

قیرهای (G.W) CRMB که نتیجه این تحقیق  است دارای خواص مطلوب‌تری نسبت به قیرهای معمول می‌باشد. در تولید قیرهای اصلاح شده تقویت ساختار قیر وبالا بردن طول عمر آسفالت استفاده از پلیمرها و یا پودر لاستیک ضروری می‌باشد. پلیمرهای قابل استفاده درقیر شامل سه گروه ترموالاستومر پلاستیک ها ، ترموست ها والاستومرها می باشد. از جمله پلیمرهای قابل استفاده می توان از SBS- PB- NR- PE- PP- PVC- EVA-R-MR-SBR -PIR-BR و…. نام برد.

تفاوت قیرهای (G.W) CRMB با CRMB موجود در دنیا

با توضیحات گفته شده در خصوص قیرهای تولیدی (G.W) CRMB دارای مزایای بسیار مهم چه از لحاظ اقتصادی و… را دارا می‌باشد که به آن به صورت خلاصه اشاره شد، اما سه ویژگی کلی بسیار شاخص قیرهای (G.W) CRMB که در هیچ یک از قیرهای تولید شده در دنیا وجود ندارند که عبارت اند از:

تحمل دمای بالا 88 درجه مثبت و همزمان تحمل دمای پایین تا منفی 40 درجه، Elastic Recovery (خوداحیایی) تا 67 درصد و قیمت بسیار پایین مخصوص نسبت به ویژگی های ذکر شده می‌باشد.

 

قیرهای خالص

قیر های اصلاح شده

CRMB

قیر های اصلاح شده

CRMB (G.W)

ضخامت رویه آسفالت 6 الی 8

سانتی متر

ضخامت رویه آسفالت 5 الی 7

سانتی متر

ضخامت رویه آسفالت 4 الی 6

سانتی متر

 

عمر آسفالت 1 الی 3 سال

 

عمر آسفالت 3 الی 5 سالعمر آسفالت 15 الی 22 سال

 

هزینه تعمیرات و نگهداری بسیار زیاد

 

هزینه تعمیرات و نگهداری متوسط

 

هزینه تعمیرات و نگهداری بسیار کم
پایداری پایین تحت فشار و ترافیک زیاد

 

پایداری متوسط تحت فشار و ترافیک زیاد

 

پایداری عالی تحت فشار و ترافیک زیاد

 

انعطاف پذیری پایین

 

انعطاف پذیری متوسط

 

انعطاف پذیری بسیار بالا
 

چسبندگی کم تایر به سطح آسفالت

 

چسبندگی زیاد تایر به سطح آسفالت

 

چسبندگی زیاد تایر به سطح آسفالت
مقاومت پایین دربرابر شکنندگی

 

مقاومت متوسط در برابر شکنندگی

 

مقاومت بسیار بالا در برابر شکنندگی
برگشت پذیری کم در برابر رانش آسفالت (الاستیک ریکاوری)

 

برگشت پذیری متوسط در برابر رانش آسفالت (الاستیک ریکاوری)

 

برگشت پذیری بسیار عالی تا 70 درصد در برابر رانش آسفالت (الاستیک ریکاوری)

 

مقاومت پایین در برابر گرما و سرما

 

مقاومت متوسط در برابر گرما و سرمامقاومت بالا در برابر گرما و سرما (منفی 34 درجه تا مثبت 82 درجه
مقاومت پایین در برابر اشعه UV  و در نتیجه پیرشدگی زود هنگام آسفالت

 

مقاومت متوسط در برابر اشعه UV و در نتیجه افزایش عمر مفید آسفالت

 

مقاومت عالی و بدون نفوذپذیری در برابر اشعه UV و در نتیجه افزایش عمر مفید آسفالت

 

صدای بیشتر داخل اتاق ماشین

 

صدای کمتر داخل اتاق ماشین

 

صدای کمتر در داخل اتاق ماشین

 

 

قیمت جهانی

 

قیمت جهانی قیر CRMB بصورت میانگین 30 الی 100 درصد بالاتر از قیر خالصقیمت جهانی قیر CRMB(G.W) بصورت میانگین 30 الی 100 درصد بالاتر از قیمت قیر خالص

 توجیح اقتصادی و مقایسه قیرهای اصلاح شده CRMB و PMB با قیر های نرمال (سنتی) :

همانگونه که توضیح داده شده کلیه کشورهای جهان بیشتر از نیم قرن از قیرهای اصلاح شده CRMBو PMB استفاده کرده و توانسته‌اند سالیانه میلیاردها دلار از هزینه‌های بیهوده جلوگیری کرده و در جهت ارتقاع و ایمنی سلامت جاده ها  بهره‌مند شود. حال با توجه به عملکرد کلیه کشورهای توسعه یافته طرح اقتصادی آن برای کشور عزیزمان که در حال بهبود و ارتقاع راه‌سازی و توسعه آن می باشد امری اجتناب ناپذیر بوده و می‌توان گفت در این سال ها چه غفلت بزرگی صورت گرفته که می‌بایست هرچه سریع تر از اتلاف سرمایه‌های ملی جلوگیری شود. همانگونه که اعلام گردید درصد قیر در آسفالت 5 درصد بوده و قیمت قیر اصلاح شده (G.W) CRMB حدوداً 25 الی 30 درصد از قیرهای نرمال در بازار بالاتر بوده و با توضیحات ارائه شده می‌توان گفت که قیرهای اصلاح شده صدها برابر و شاید هزاران برابر هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. با توضیحات ارائه شده عمده هزینه ساخت راه عبارت است از زیرسازی، فنی مهندسی و تامین نگهداری می‌باشد. اما آسفالت که هزینه آن به صورت میانگین حدود 8 الی 10 درصد کل هزینه ها را شامل می‌شود، در صورت نامرغوب بودن آسفالت خسارتی به مراتب بالاتر از ساخت جاده در بر می‌گیرد.

مزیت های آسفالت با قیر اصلاح شده (G.W) CRMB

1- حداقل میزان بیست درصد مصرف کمتر آسفالت، به این معنی است که میلیون‌ها تن و شاید میلیاردها تن آسفالت کمتری نسبت به قیرهای نرمال مصرف می‌شود.

2- میزان مصرف کمتر آسفالت خود به این معنی می‌باشد که هزاران تن قیر کمتر مورد مصرف واقع می‌گردد، که خود این امر بسیار قابل توجه می‌باشد.

3- حمل و نقل و مصرف سوخت را تا بیست درصد کاهش می‌دهد.

4- منابع معدنی از جمله شن و ماسه مورد استفاده در آسفالت به میزان بیست درصد کاهش می‌یابد.

5- آسفالت تولید شده با قیر های اصلاح شده (G.W) CRMB عمری نسبتاً 5 برابر داشته که این امر باعث صرفه جویی میلیاردها دلار برای کشور عزیزمان به همراه خواهد داشت.

GREEN WAY

 (Business Plan)

Project Title: CRMB Modified Bitumen (G.W)

Project Name: Green Way

Prepared by: Green Way Company

Product: Modified Bitumens

PMB: Polymer Modified Bitumen

CRMB: Crumb Rubber Modified Bitumen

Introduction: 

Bitumen is a sticky, black, and hydrocarbon-rich material found in nature in solid or semi-solid form. Various types of bitumen are used in industries such as road construction and building construction.

Structure of Normal Bitumens: 

Bitumen has a relatively complex chemical structure and contains a wide range of saturated and unsaturated hydrocarbons, both cyclic and acyclic, polar and non-polar, with varying molecular weights. The atomic structure of bitumen, obtained through flame analysis and other methods, indicates that ninety percent of bitumen consists of carbon and hydrogen atoms; the remainder includes nitrogen, oxygen, and sulfur in varying proportions.

Knowledge of Producing PMB and CRMB: 

Over the past fifty years, the world has utilized modifying agents to overcome the limitations of normal bitumens, which have restricted physical properties, rheological characteristics, and adhesion. In regions with extreme temperature variations, heavy traffic loads, or significant rainfall, normal bitumens alone

cannot adequately address these issues and have major deficiencies due to their specific chemical compositions (high percentages of paraffin and wax).

It has been proven through tests that by adding modifying agents (modifiers) to bitumen, its adhesion percentage can increase by 4 to 5 times. Generally speaking, the viscosity of bitumens at temperatures ranging from 60°C to 135°C is lower than optimal conditions. Increasing modifiers significantly helps improve the viscosity of bitumen; enhancing this property—which is a very important index in road construction—extends the lifespan of asphalt.

Normal bitumen is highly sensitive to erosive factors such as oxygen, heat, and sunlight; it ages quickly and loses its initial properties. Adding modifiers can help overcome these mentioned problems. Polymers tend not to be compatible with bitumen due to their density differences and specific structures; over time they tend to separate from the mixture. The curing process for polymer-modified bitumens is knowledge that only a few companies possess. In this process, specific modifiers are used alongside designing knowledge for selecting materials.

One notable weakness of normal bitumen is its elastic recovery properties. The presence of dynamic loads on roads leads to increased fatigue and deformation in asphalt. Increasing modifying agents improves elastic recovery properties as well as formulation; therefore changes need to be made in the properties of bitumen.

Moreover, the inadequacy of urban road surfaces—regardless of aesthetic considerations—has become an economic issue due to exorbitant maintenance costs over time. Given the inherent problems with crude oil-derived bitumens produced by domestic refineries, there is an urgent need to prioritize the use of modified bitumens.

Today’s global situation regarding bitumen reflects a broad unity among three main factors: technology, investment capital, and specialized human resources aimed at producing more economically viable products. After 16 years of research, investigation, and private sector investment into Green Way’s project has successfully acquired ideal knowledge and technology on a global scale. We now have the capability to produce modified bitumens using waste tires from our country while complying with all international standards for modified bitumens; additionally, the added value derived from this process is at least twelve times greater than that from traditional normal bitumens.

The most prominent feature of this knowledge-based product is achieving cutting-edge science and technology along with having a production pr.

The implementation of asphalt for the Green Road project, in addition to having a lifespan at least five times longer than normal asphalt, offers a significant advantage by reducing the thickness of the asphalt layer by at least 25%, which translates to savings of millions of tons of asphalt. The distinguishing feature of normal asphalt and CRMB is that, as explained, asphalt is a key component that plays a crucial role in its lifespan. By improving its quality, we can achieve asphalt with an optimal lifespan. The (G.W) CRMB as a result of this research has more desirable properties compared to conventional asphalts. In the production of modified asphalts, enhancing the structure and increasing the lifespan requires the use of polymers or rubber powder. The usable polymers in asphalt include three groups: thermoplastic elastomers, thermosets, and elastomers. Some examples of usable polymers are SBS, PB, NR, PE, PP, PVC, EVA, R-MR-SBR, PIR-BR, etc.

The differences between (G.W) CRMB and CRMB available worldwide

  have been highlighted; (G.W) CRMB has very important advantages both economically and otherwise. However, three very distinctive features of (G.W) CRMB that are not found in any other produced asphalts worldwide are: high-temperature resistance up to 88 degrees Celsius while simultaneously withstanding low temperatures down to -40 degrees Celsius; Elastic Recovery up to 67%; and a significantly lower price relative to these mentioned features Economic Justification and Comparison of CRMB and PMB Modified Binders with Normal (Conventional) Binders:

As explained, all countries around the world have been using CRMB and PMB modified binders for over half a century, managing to save billions of dollars annually by preventing unnecessary costs and benefiting from improved road safety and health. As stated, the percentage of binder in asphalt is 5%, and the price of modified binder (G.W) CRMB is approximately 25 to 30% higher than that of normal binders in the market. With the provided explanations, it can be said that modified binders reduce costs by hundreds or even thousands of times.

The main costs associated with road construction include subgrade preparation, engineering, and maintenance. However, asphalt accounts for about 10% of total costs on average; if the asphalt quality is poor, it incurs significantly higher damages than road construction itself.

 Advantages of Asphalt with Modified Binder (G.W) CRMB:

  1. A minimum reduction of twenty percent in asphalt consumption means that millions or even billions of tons less asphalt will be used compared to normal binders.
  2. The reduced consumption of asphalt implies that thousands of tons less binder will be utilized, which is quite significant.
  3. It reduces transportation and fuel consumption by up to twenty percent.
  4. The use of mineral resources such as sand and gravel in asphalt decreases by twenty percent.
  5. Asphalt produced with modified binders (G.W) CRMB has a lifespan approximately five times longer, resulting in savings amounting to billions of dollars.

The general structure of bitumen

bitumen
solution
maltine
resins
insoluble
asphaltene
aromatics
saturations

 

(الخطة التجارية)

 GREEN WAY

 عنوان المشروع: بيتومين معدل CRMB (G.W)

اسم المشروع: الطريق الأخضر

أعدته: شركة الطريق الأخضر

المنتج: البيتومينات المعدلة

PMB: بيتومين معدل بالبوليمر

CRMB: بيتومين معدل بمطاط الفتات

المقدمة: البيتومين هو مادة لزجة وسوداء وغنية بالهيدروكربونات توجد في الطبيعة في شكل صلب أو شبه صلب. تُستخدم أنواع مختلفة من البيتومين في الصناعات مثل بناء الطرق وبناء المباني.

هيكل البيتومينات العادية

يمتلك البيتومين هيكلاً كيميائياً معقداً نسبياً ويحتوي على مجموعة واسعة من الهيدروكربونات المشبعة وغير المشبعة، سواء كانت حلقية أو غير حلقية، قطبية وغير قطبية، بأوزان جزيئية متفاوتة. تشير البنية الذرية للبيتومين، التي تم الحصول عليها من خلال تحليل اللهب وطرق أخرى، إلى أن تسعين بالمئة من البيتومين يتكون من ذرات الكربون والهيدروجين؛ بينما تشمل النسبة المتبقية النيتروجين والأكسجين والكبريت بنسب متفاوتة.

معرفة إنتاج PMB وCRMB: 

على مدى الخمسين عاماً الماضية، استخدم العالم عوامل التعديل للتغلب على قيود البيتومينات العادية، التي تعاني من خصائص فيزيائية محدودة وخصائص ريوولوجية وضعف الالتصاق. في المناطق التي تشهد تقلبات شديدة في درجات الحرارة أو أحمال مرورية ثقيلة أو هطول أمطار غزيرة، لا يمكن للبيتومينات العادية وحدها معالجة هذه القضايا بشكل كافٍ وتعاني من عيوب كبيرة بسبب تركيباتها الكيميائية المحددة (نسب عالية من البارافين والشمع).

لقد ثبت من خلال الاختبارات أنه بإضافة عوامل التعديل (المعدلات) إلى البيتومين، يمكن زيادة نسبة الالتصاق بمعدل 4 إلى 5 مرات. بشكل عام، تكون لزوجة البيتومينات عند درجات حرارة تتراوح بين 60 درجة مئوية إلى 135 درجة مئوية أقل من الظروف المثلى. يساعد زيادة المعدلات بشكل كبير على تحسين لزوجة البيتومين؛ وتعزيز هذه الخاصية – التي تعتبر مؤشراً مهماً جداً في بناء الطرق – يمدد عمر الأسفلت.

البيتومين العادي حساس للغاية للعوامل التآكلية مثل الأكسجين والحرارة وأشعة الشمس؛ حيث يتقدم في العمر بسرعة ويفقد خصائصه الأولية. يمكن أن تساعد إضافة المعدلات في التغلب على هذه المشاكل المذكورة. تميل البوليمرات إلى عدم التوافق مع البيتومين بسبب اختلاف كثافتها وهياكلها المحددة؛ ومع مرور الوقت تميل إلى الانفصال عن الخليط. إن عملية معالجة البيتومينات المعدلة بالبوليمر هي معرفة تمتلكها عدد قليل فقط من الشركات. في هذه العملية، يتم استخدام معدلات محددة جنباً إلى جنب مع معرفة تصميم لاختيار المواد.

واحدة من نقاط الضعف الملحوظة للبيتومين العادي هي خصائص الاسترداد المرن له. تؤدي الأحمال الديناميكية على الطرق إلى زيادة التعب والتشوه في الأسفلت. تعمل زيادة عوامل التعديل على تحسين خصائص الاسترداد المرن وكذلك التركيبة؛ لذلك يجب إجراء تغييرات على خصائص البيتومين.

علاوة على ذلك، أصبحت عدم كفاية أسطح الطرق الحضرية – بغض النظر عن الاعتبارات الجمالية – قضية اقتصادية بسبب تكاليف الصيانة الباهظة بمرور الوقت. نظراً للمشاكل الجوهرية المتعلقة بالبيتوم تنفيذ مشروع أسفلت الطريق الأخضر، بالإضافة إلى عمره الذي يزيد على خمسة أضعاف مقارنةً بالأسفلت العادي، مع ميزة ملحوظة تتمثل في تقليل سمك طبقة الأسفلت بنسبة لا تقل عن 25%، مما يعني توفير ملايين الأطنان من الأسفلت. الفارق بين الأسفلت العادي وCRMB (G.W) هو كما تم شرحه، حيث أن الأسفلت هو العنصر الرئيسي في الخلطة الإسفلتية وله دور كبير في عمرها، وزيادة جودته يمكن أن تؤدي إلى أسفلت بعمر افتراضي مثالي. تعتبر أسفلت (G.W) CRMB الناتجة عن هذه الدراسة ذات خصائص أفضل مقارنةً بالأسفلت التقليدي. في إنتاج الأسفلت المعدل، يعد تعزيز هيكل الأسفلت وزيادة عمره باستخدام البوليمرات أو مسحوق المطاط أمرًا ضروريًا. تشمل البوليمرات القابلة للاستخدام في الأسفلت ثلاث مجموعات: اللدائن الحرارية، واللدائن الصلبة، والمطاط. من بين البوليمرات القابلة للاستخدام يمكن ذكر SBS وPB وNR و…..PE وPP وPVC وEVA وR وMR وSBR وPIR وBR وغيرها.

أما بالنسبة للاختلافات بين أسفلت (G.W) CRMB والأسفلت CRMB الموجود في العالم، فإن الأسفلت المنتج (G.W) CRMB يتمتع بمزايا اقتصادية هامة جدًا كما تم الإشارة إليه بإيجاز. ولكن هناك ثلاث ميزات عامة بارزة لأسفلت (G.W) CRMB التي لا توجد في أي من أنواع الأسفلت المنتجة عالميًا وهي: تحمل درجات حرارة عالية تصل إلى 88 درجة مئوية وتحمل درجات حرارة منخفضة تصل إلى -40 درجة مئوية، واستعادة مرونة تصل إلى 67% وسعر منخفض جدًا مقارنةً بالخصائص المذكورة.

التوجيه الاقتصادي ومقارنة البيتومينات المعدلة CRMB و PMB مع البيتومينات العادية (التقليدية):

كما تم توضيحه، فإن جميع دول العالم قد استخدمت البيتومينات المعدلة CRMB و PMB لأكثر من نصف قرن، وتمكنت من توفير مليارات الدولارات سنويًا من التكاليف غير الضرورية، والاستفادة في تحسين وسلامة الطرق. كما تم الإعلان عنه، فإن نسبة البيتومين في الأسفلت تبلغ 5%، وسعر البيتومين المعدل (G.W) CRMB أعلى بحوالي 25 إلى 30% من البيتومينات العادية في السوق. ومع الشروحات المقدمة، يمكن القول إن البيتومينات المعدلة تقلل التكاليف بمئات المرات وربما آلاف المرات.

وفقًا للشروحات المقدمة، فإن التكلفة الرئيسية لبناء الطرق تتكون من الأساسات والهندسة الفنية وتوفير الصيانة. ولكن الأسفلت الذي تشكل تكلفته حوالي 10% من إجمالي التكاليف، إذا كان غير جيد الجودة، فإنه يتسبب في خسائر تفوق بكثير تكلفة بناء الطريق.

مزايا الأسفلت مع البيتومين المعدل (G.W) CRMB:

1: الحد الأدنى من استهلاك الأسفلت بنسبة عشرين بالمئة أقل، مما يعني أنه يتم استهلاك ملايين الأطنان وربما مليارات الأطنان أقل مقارنة بالبيتومينات العادية.

2: الاستهلاك الأقل للأسفلت يعني أنه يتم استخدام آلاف الأطنان أقل من البيتومين، وهذا الأمر يعتبر ملحوظًا جدًا.

3: يقلل النقل واستهلاك الوقود بنسبة تصل إلى عشرين بالمئة.

4: الموارد المعدنية مثل الرمل والحصى المستخدمة في الأسفلت تنخفض بنسبة عشرين بالمئة.

5: الأسفلت المنتج بالبيتومينات المعدلة (G.W) CRMB له عمر افتراضي يزيد عن خمسة أضعاف، مما يوفر مليارات الدولارات.Top of Form

اجرای آزمایشی قیر اصلاح شده  (G.W) CRMB  در استان یزد

جاده اردکان – نائین یکی از مهم‌ترین و پرترددترین جاده های کشور است. این جاده از اهمیت ترانزیتی بالایی برخوردار است و از نظر موقعیت جغرافیایی در قسمت کویری کشور واقع شده است که تابستان های بسیار گرم و زمستان های بسیار سردی دارد. این امر باعث شده تا آسفالت آن به سرعت تخریب شود و هزینه های مکرر بابت تعمیر و نگهداری به وجود آورد. ما نیز با توجه به این امر جهت تست عملکرد قیر اصلاح شده (G.W)CRMB یکی ازلاین های این مسیر را به طول 8 کیلومتر اجرا کردیم.گفتنی‌است پس از اجرای قیر اصلاح شده (G.W)CRMB در سال 96 تاکنون تغییری در سطح آسفالت آن ایجاد نشده و همچنان پس از گذشت 8 سال از اجرا خللی در آن به وجود نیامده، در صورتی که لاین مخالف آن هر ساله الزام به بازسازی مجدد داشته و دارد، و خود مستلزم هزینه های بسیار بالا بابت تعمیر و نگهداری و… می‌باشد.

نتایج آزمایشات انجام شده بر روی قیر اصلاح شده (G.W)CRMB

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x