رنگ ضد حریق :
فایرتارد (Firetard) یا رنگ ضدحریق (عایق ضد حریق) پوشش محافظت کننده در برابر حریق است.این نوع رنگ سازه و اجزای ساختمانی را در برابر آتش محافظت مینماید.
مواد تشکیل دهنده پوشش ضدحریق (عایق ضد حریق) متشکل از چسبانندههای معدنی ، کانیهای سبک ، الیاف و مواد افزودنی میباشد.
فایرتارد در صورت قرار گرفتن در معرض حریق ، بخار آب آزاد کرده و ضمناً با توجه به هدایت حرارتی بسیار پایین آن ، انتقال حرارت به سازه محافظت شده را بسیار کند میسازد.
پوشش فایرتارد یا پوشش ضدحریق (عایق ضد حریق) با افزودنیهای موجود در آن ، دارای دوام بسیار خوبی در برابر آتش میباشد، به طوری که حتی در صورت قرار گرفتن به مدت طولانی در برابر آتش پایداری خود را حفظ نموده دچار ریزش یا ترک نمیشود.
نمونه مشابه برای رنگ ضد حریق :
این نوع رنگ متشکل از چسبانندههای معدنی ،کانیهای سبک ، الیاف و مواد افزودنی جهت محافظت از سازه در مقابل آتش سوزیمی باشد.
(رنگ های ضد حریق) لزوم محافظت اسکلت فلزی ساختمان ها دربرابر حریق به عنوان مهمترین بخش محافظت غیر عامل همواره می با یست مد نظرکارشناسان و طراحان سازه قرار بگیرد.
اجرای ضد حریق اسکلت فلزی در برابر حریق از متداول ترین روشهای محافظت سازه در زمینه مهندسی حریق به شمار می آید.
( رنگ های ضد حریق نیز به همین شکل )در عمل ضد حریق اسکلت فلزی عمدتا ستون ها و تیرهای اصلی جهت عایق سازی قابهای سازه ای موردتقویت قرار می گیرند.
سطوح دیوارها ، سقف و کف از دیگر موارد در مقاومسازی غیرعامل در مقابل حریق می باشند که در موارد خاصی مورد عایق سازی قرارمی گیرند .
نحوه اجرا رنگ ضد حریق :
برای اجرا پوششهای ضد حریق بر روی سازه های فلزی می بایست پس از آماده سازی سطح ، ابتدا پرایمر مناسب بر روی سازه فلزی و سپس پوشش ضد حریق را اعمال نمود.
این نوع پوشش به سهولت و در زمان بسیار کوتاه و با ابزارهای مختلف ( دستگاه پاشش رنگ ایرلس ، قلم مو و غلتک ) اعمال می گردد و بر روی کلیه سطوح با هر زاویه و شکستگی قابل اعمال هستند .
ضخامت اعمالی رنگ بسته به نوع و شکل سازه ، به ضخامت ورق ، شرایط محیطی کاربری ، امکانات اطفا و دیگر عوامل می تواند از حدود ۵/۰ میلی متر تا ۲ میلی متر تعریف گردد .
اگر نقاطی از سطح که بوسیله پوششهای ضد حریق متورم شونده پوشانده شده در معرض ضربه قرار گیرد و نیاز به ترمیم داشته باشد ، می توان به سهولت و حتی با قلم مو سطح را ترمیم نمود .
سطح نهایی این نوع پوشش ضد حریق ، سطحی صاف می باشد بطوریکه پس از اتمام عملیات پوشش دهی نیاز به هموار کردن سطح نمی باشد.
به منظور حفاظت از پوشش ضد حریق متورم شونده استفاده از یک لایه رنگ رویه مناسب با نوع ضد حریق توصیه می شود.
انواع حریق :
حریق هیدروکربنی:
در زمان بروز واکنش شیمیایی بین هیدروکربنها و اکسیژن و ایجاد آتش بر اثر سوختن مواد نفتی ،حریق هیدروکربنی به وجود می آید که در این صورت سرعت افزایش دما بسیار زیاد بوده و این موضوع باعث گسترش حریق و تخریب انواع سازه هایی که در معرض حریق هستند می شود.
قابل ذکر است که در حریق حاصل از مواد هیدرو کربنی در مدت 4 دقیقه ،دما به 930 درجه سانتیگراد می رسد.
حریق سلولزی:
این نوع حریق، از سوختن انواع مواد سلولزی و سوختهای جامد آلی که پایه سلولزی دارند به وجود می آیند.
این نوع حریق در مقایسه با حریق هیدروکربنی آرام تر به نقطه توسعه می رسد اما زمان فروکش نمودن این نوع حریق نسبت به حریق هیدروکربنی نیاز به زمان بیشتری دارد.
معمولا در آتش سوزی سلولزی تغییرات دما به 3 بخش رشد، توسعه حریق و دوره فروکش تقسیم می شود.
در زمان شروع آتش سوزی حرارت از مرکز آتش شروع و باعث اشتعال مواد دیگر میشود.
پس از یک ساعت دمای حریق به 920 درجه سانتیگراد می رسد که شیب ملایمی به سمت بالا دارد تا به 1000درجه سانتیگراد برسد.
در صورت عدم وجود مواد بیشتر و افزایش گستره حریق، دما ازین پس سقوط کرده و دوباره به 920 درجه سانتیگراد افت می نماید.
شایان ذکر است که امکان فرو ریختن سازه در دو مرحله توسعه حریق و مرحله فروکش وجود دارد.
شرکت رنگ افروز فرنام ، بهترین تولید کننده رنگ در کشور ، تولید کننده رنگ های ترافیکی ، جدولی ،شب نما و…آماده اجرا انواع سفارشات رنگی شما ، با بهترین کیفیت میباشد.جهت کسب اطلاعات بیشتر ، با مشاوران ما تماس بگیرید.