رنگ آلکیدی افروز طبق آخرین فرمولاسیون شیمیایی صنعت رنگ و سازگار با آب و هوای ایران تهیه شده است این پوشرنگ دارای زمان چسبندگی ،خشک شدن و قدرت پوشانندگی مناسبی بوده و پایداری مناسبی را دربرابر سایش و عوامل جوی از خود نشان میدهد لذا جهت محیط داخلی و خارجی و کلیه سطوح آهنی، چوبی، گچی ،سیمانی ،آجری و آردواز پیشنهاد می شود.
ویژگی رنگ آلکیدی
در رنگ روغنی آلکیدی رنگ دانه را در یک روغن خشک شونده که استر گلیسیرین با اسیدهای چرب نظیر اسیدهای اولیک و یا لینولنیک می باشد حل می کنند این نوع روغن ها در هوا اکسید شده و لایه های سخت و مقاوم و محافظ تشکیل می دهند که از نفوذ آب در رنگ دانه جلوگیری می کنند .
در تولید رنگ روغنی آلکیدی، از رزین های آلکیدی استفاده می شود. آلکید ها، در واقع پلی استرهایی هستند، که توسط اسید های چرب، یا مواد دیگر اصلاح شده اند.
آلکید ها، از موادی مثل پلی ال ها، و دی کربوکسیلیک اسیدها و بعلاوه کربوکسیلیک اسید انیدریدها ساخته می شوند. کلمه آلکید( alcid) اصلاح شده و ترکیب دو کلمه ی الکل (alchol) و اسید ( acid) است که به شکل آلکید درآمده است.
عموما رنگ ها، و یا پوشش های آلی، از مخلوط شدن و ترکیب شدن موادی به نام رزین، حلال، انواع مختلف رنگ دانه ها و و بعضی مواد به عنوان افزودنی ساخته می شوند. یکی از مواردی که در صنعت رنگ سازی بسیار اهمیت دارد و تولید کنندگان در حوضه تولید رنگ، باید به آن توجه کنند، ایجاد تعادل بین رنگدانه و رزین می باشد.
به طور کلی رنگ روغنی بیشتر به عنوان رنگ های ساختمانی کاربرد دارد و به دو قسمت رنگ روغنی براق و رنگ روغنی مات تقسیم بندی میشوند.
رنگ روغنی براق:
رنگ روغنی آلکیدی به طور کلی براق بوده دارای مقاومت و پوشش زیاد بوده عملا در بیرون ساختمان به خصوص بر روی آهن آلات مثل در پنجره و نرده مورد استفاده قرار می گیردند. بعلاوه این نوع رنگ بیشتر نور را منعکس می نماید و روشنایی بیشتری در داخل اتاق تولید میکند .
یکی از معایب استفاده از رنگ روغنی براق این است که نا همواری های گچ کاری را نشان می دهد.
رنگ روغنی مات:
ویژگی این رنگ این است که به علت مات بودن نور را منعکس نمی کند به همین خاطر ایراد گچ کاری را تا حدودی نشان نمی دهد معایب استفاده از رنگ روغنی مات این است که همانند رنگ براق صد درصد قابل شستشو نمی باشد و به راحتی نمی توان لکه های روی دیوار را پاک کرد به همین دلیل قسمت های که دستمال کشیده میشود دقیقا معلوم است.
یکی از اجزای رنگ روغنی خشک کننده هست که در حقیقت نقش کاتالیزور در تسریع اکسیداسیون و خشک شدن رنگها را دارد این ماده مخلوطی از اکسیدهای سرب کلسیم و کبالت بصورت استر مصرف می شود . رنگ های روغنی به وسیله تینر روغنی رقیق می شوند و رنگ ها در مجاورت هوا خشک میشود که به اصطلاح هوا خشک میگویند.
این رنگها در دو نوع مات و براق به بازار عرضه می شوند و قابل استفاده با قلم مو، پیستوله و غلتک می باشند رنگ های روغنی معمولا 24 ساعت زمان دارند تا به طور نهایی خشک شوند و برای خشک شدن سطح در حدود 4 تا 6 ساعت زمان مورد نیاز است البته دمای هوا تاثیر زیادی بر عملکرد خشک شدن دارد.
فرمولاسیون رنگ های آلکیدی شرکت فرنام افروز:
مشخصات فنی در دمای 25 درجه می باشد.
از رنگ های الکیدی شرکت شما استفاده کردیم بسیار عالی و ماندگاری رنگ خیلی بالا بود ممنون از شما