یکی از آسان ترین و ارزان ترین روش های تغییر ظاهری، فضا و حال هوای خانه رنگ آمیزی یا همان رنگ کردن دیوار می باشد.
فصل تابستان و هوای گرم، بهترین زمان برای رنگ آمیزی فضای خانه و نقاشی ساختمان است. اگر قصد انجام رنگ زدن منزل را دارید فرصت را از دست ندهید و تا هوا سرد نشده، دستبهکار شوید،البته رنگ زدن خانه اصول خاص خودش را دارد وممکن است مدتی روال زندگی را از حالت عادی خارج کند پس قبل از رنگ کردن خانه همه جوانب را بررسی کنید تا دچار سردرگمی نشوید.
در این مقاله نکات مهمی راجع به رنگ زدن منزل با شما در میان میگذاریم تا پروژهتان را با خیال راحت به انجام برسانید. با رنگ افروز فرنام یکی از بهترین تولید کننده های رنگ در کشور همراه باشید.
انتخاب درست رنگ برای رنگ زدن منزل
اولین مرحله در اجرای رنگ کاری منزل انتخاب رنگ میباشد. انتخاب رنگ با توجه به وسایل اطراف، مبلمان، نور محیط و سلیقه افراد متفاوت میباشد.نیازی نیست سراغ رنگ های قدیمی و تکراری بروید میتوانید از رنگ های جدید و جذاب وهماهنگ با محیط پیرامون استفاه کنید. حتی اندک دیوار رنگی نیز میتوانید تاثیر خیره کننده ای بر محیط بگذارد
مرحله بعدی رنگ زدن منزل انتخاب نوع رنگ میباشد اینکه از چه نوع رنگی در کجا استفاد نیزمهم است.مثلا جاهای که نیاز به شستشوی بسیار دارید میتوانید از رنگ روغن استفاده کنید، یا در قسمت های که زیبایی ظاهر اهمیت دارد میتوانید از رنگ آکریلیک استفاده کنید. در متن زیر با انواع نوع رنگ و ویژگی های آنها آشنا می شویم:
رنگ روغنی برای رنگ کردن خانه
این رنگ همانطور که از اسمش مشخص است بر اساس پایه روغنی تولید شده و برای رنگ زدن منزل ، یعنی در تولید آن روغن را با محصول دیگری ترکیب میکنند رنگ روغن نیز مزایا و معایب خاص خودش را دارد.
از مهمترین مزایای رنگ روغنی میتوان به عایق بودن ، دوام بالا ، قابل شستشو، دارای نوع براق و مات و نیمه براق،پوشش دهی مناسب، مناسب در و پنجره ، حلال در نفت و تینراشاره کرد اما در کنار این مزایا می توان به مشکلاتی هم چون بوی زیاد رنگ،زمان خشک شدن طولانی و سخت پاک شدن لکه رنگ پس از خشک شدن اشاره کرد، همچنین رنگ کاری خانه با رنگ روغن جلای خاصی به سطح می بخشد.
رنگ پلاستیکی برای رنگ کاری دیوار
این نوع رنگ نیز یکی از انواع رنگ های ساختمانی می باشد که برای رنگ زدن منزل ویژگی های خودش را دارد، که همچون راحتی استفاده ،حلال در آب، نداشتن بوی زیاد،خشک شدن سریع،جاذب رطوبت، دوام طولانی اشاره کرد.اما این نوع رنگ چسبندگی مناسبی روی سطوح فلزی نداشته، غیر قابل شستشو بوده و بیشتر برای سطوح مسقف استفاده می شوند.
رنگ اکریلیک برای رنگ زدن منزل
رنگ اکریلیک جزء نسل جدید رنگهای ساختمانی به حساب میاید و برای رنگ کردن خانه استفاده می شود. دارای تنوع بسیار میباشد.این نوع رنگ سازگار با محیط بوده حلال آن آب است نیاز به زیر کاری ندارد، ضد رطوبت، ترک نمیخورد، دوام بالای دارد و سریع خشک میشود و بعد از خشک شدن تیره تر می شود.
اقدامات قبل از شروع رنگ کردن خانه
قبل از شروع فرایند رنگ کردن خانه، وسایل موجود را تا حد ممکن کنار هم بچینید. میتوانید وسایل را در مرکز خانه انباشته کنید و روی آنها را با پارچه و پلاستیک بپوشانید تا رنگی نشوند.
صفحههای روی کلید و پریز، فیوز و آیفون دیواری را جدا کنید. با این کار هم میتوانید قسمت داخلی دیوار پشت آنها را رنگ بزنید و هم از رنگی شدن آنها جلوگیری کنید. لوستر، دیوارکوب و آباژورهای دیواری را در صورت امکان جدا کنید. روی چراغهای سقفی مانند هالوژن را با نوار چسب مخصوص یا پلاستیک بپوشانید تا کثیف نشوند.
هنگام رنگ کردن خانه کف زمین را هم با برزنت یا پارچه بپوشانید. پلاستیک به دلیل این که رنگ را جذب نمیکند مناسب نیست چون باعث میشود رنگ ریخته شده خیس بماند.
روی قرنیزها را با استفاده از نوار چسب بپوشانید و آن را با کاردک محکم کنید.
آنچه که برای رنگ آمیزی باید بدانید همیشه کارهای عملی نیست و بعضی از رعایت کردن های جزئی نیز در فرایند آن بسیار مهم می باشد.
انجام پروسه رنگ کردن خانه
در صورتی که خرابی روی دیوار زیاد باشد برای رنگ آمیزی دیوار منزل باید بتونه کاری کنید. اگر بعد از بتونه کاری نیاز به سمباده کشی است، حتماً دیوار را به خوبی تمیز کنید تا ذرات اضافی روی قلممو و رنگ نچسبد. میتوانید بعد از بتونه کشی، از پرایمر استفاده کنید. پرایمر مانع از انتقال رطوبت به رنگ میشود و آن را با دوام تر میکند.
درابتدا یک دیوار را به طور کامل رنگ آمیزی کنید و بعدسراغ دیوار دیگر بروید. برای این که رد قلممو روی دیوار نماند، میتوانید از غلتک استفاده کنید. حتی بعد از رنگ کردن با قلممو، اگر غلتک را روی سطح رنگ بکشید، رد قلممو را از بین میبرد. بهترین حالت این است که برای قسمتهای بزرگ وصاف از غلتک ، وبرای کنج هاوگوشه ها از قلم مو استفاده کنید.
از سختترین قسمتهای رنگ آمیزی دیوار، ناحیه اتصال دو دیواری است که به رنگهای مختلف انتخاب شدهاند. برای این که خط صافی بر جای بگذارید، با استفاده از یک وسیله تیز مثل پیچ گوشتی خراشی روی خط اتصال دیوارها ایجاد کنید. در این حالت رنگ اضافی قلممو درون این شیار وارد میشود و خط صافترو یک دستی باقی می گذارد.
انتخاب وسیله مناسب رنگ آمیزی دیوار منزل
هنگام خرید غلتک به عرض آن توجه کنید. اگر غلتک بزرگی استفاده کنیدهنگام رنگ کردن دیوار ممکن است رنگ به اطراف پرتاب شود .از خریدن غلتک ارزان خودداری کنیداین نوع غلتک ممکن است پرز و کرک پارچه روی آن کنده شود و به دیوار بچسبد.
برای رنگ لاتکس یا اکریلیک، پارچههای مصنوعی مانند نایلون و پلیاستر مناسب هستند ولی برای رنگ روغن از پارچههای طبیعی استفاده کنید. غلتک را قبل از استفاده بشویید تا اگر پرز، کرک یا ذرات گرد و غبار روی آن وجود دارد، به رنگ دیوار منتقل نشود.
قلمموهای طبیعی برای رنگهای روغنی مناسباند ولی برای رنگهای بر پایه آب مانند اکریلیک ، از قلمموهای مصنوعی استفاده کنید.
قلمموی با کیفیت استفاده کنید چون هیچ پرز و موی روی دیوار باقی نمیگذارد. اندازه قلممو نباید بزرگ باشد چون سنگین و کنترلش دشوار میشودقلم سرتخت برای فضاهای بزرگتر و قلمموهای زاویهدار برای قسمتهای ریز و ظریفتر پیشنهاد میشوند.
قلممو را مانند مداد و با فشار نرم و اندک در دست بگیرید و از فشار دادن قلم با شدت پرهیز کنید.
برای خرید بهترین رنگ های مناسب برای این کار می توانید با کارشناسان ما در شرکت رنگ افروز تماس بگیرید تا برای خرید رنگ ساختمانی شمارا راهنمایی کنند.